Különleges őrségi étterem nyerte a nívós díjat.

Átadták a Dining Guide Év Étterme Gálán a legfontosabb hazai gasztronómiai díjakat.
Az idei Top 10+2 Étterem:
- Platán Gourmet Étterem
- Rumour By Rácz Jenő
- Pajta
- 42 Restaurant
- SALT
- Babel Budapest
- Essência Restaurant – Tiago & Éva
- Sauska 48
- Borkonyha Étterem
- Costes Downtown
- Spago Budapest By Wolfgang Puck
- Costes Restaurant
Az Év Étterme díjat idén az őriszentpéteri Pajta nyerte. E díjat az a top 10-es listán szereplő hely nyeri el, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja. Az Év Étterme 2025-ben ezek alapján az őriszentpéteri Pajta lett.



A Pajta tulajdonosai Kvasznicza Flóra és Ferenc, a séf pedig Akács István.
A Hely.hu nemrég írt a Pajta-sztoriról, arról, hogy milyen is egy Michelin-csillagos vacsora és erdőszéli napfelkelte az őrség szívében. Mint akkor kiemeltük:
a Pajta azon tíz magyar étterem szűk körébe léphetett be, akik Michelin-csillag büszke birtokosának mondhatják magukat.
Az őriszentpéteri vendéglátóhelyet nemcsak ételei, de épületei, környezete és az arra büszke, azt éltetni, fejleszteni akaró megálmodói is különlegessé teszik.
„A vacsora szezonálisan változik. Hosszabb felkészülést és kísérletezést kíván a menüsor, de tovább is tartjuk az étlapon, amelyből hat- vagy tízfogásos verzióban választhat a vendég. Az ebéd, ami sűrűbben változik, a lazább, kötetlenebb étkezés nálunk, többnyire családok érkeznek ünnepelni. Ők három vagy négy fogást fogyaszthatnak” – mesélt a kínálatról a Hely.hu-nak Kvasznicza Flóra.

A gálán a Best of the Best címet ismét a Stand nyerte el. Az Év Szerethető Étterme az Alelí Budapest lett, az Év Fenntartható Étterme díjat pedig a SALT érdemelte ki. Az encsi Anyukám Mondta vehette át a Dining Guide Az Év Legjobb Pizzája díjat.

Pajta-sztori: Michelin-csillagos vacsora és erdőszéli napfelkelte az Őrség szívében
Az Őrségben építkezni, jövőt építeni nem gyerekjáték, de megéri.
Fotók: Kaiser Ákos